Καστράκι – Μετέωρο

Στη Βέργα επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαιοελληνικό αμφιθέατρο ΚΑΣΤΡΑΚΙ , με τα πέτρινα καθίσματα, το τύμπανο (κυκλικός χώρος παραστάσεων), τους πέτρινους θρόνους και τα αγάλματα των θεών, θα σας προκαλέσει βαθειά και αξέχαστη εντύπωση.

Το θέατρο αποκτά πολλαπλές χρήσεις, είναι χώρος για δρώμενα, συναυλίες, happenings αλλά και καθιστικό για το bar.Από το 2007, στον πολυχώρο λειτουργεί και εστιατόριο με Ελληνική παραδοσιακή και μεσογειακή κουζίνα.

Επίσης το ΜΕΤΕΩΡΟ (λειτουργεί το χειμώνα) το οποίο βρίσκετε ακριβώς δίπλα από το καστράκι μοιάζει με αερόστατο που αγκιστρώθηκε στη πλαγιά του βουνού, «μετέωρο» μεταξύ ουρανού και γης.

Το κτίριο είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή με τεράστια γυάλινα ανοίγματα που αφήνουν το φως και τη θέα να εισβάλλουν και να κόβουν την ανάσα. Ξύλο άνετα καθιστικά καλή ελληνική και ξένη μουσική και πολλά live.

Ο καφές, το ποτό και το φαγητό από το chef καθηγητή μαγειρικής Χαράλαμπο είναι μοναδική απόλαυση. Καμιά μέρα και καμιά νύχτα δεν είναι ίδιες στο Μετέωρο.

Οι απίστευτες διαβαθμίσεις του γαλάζιου, τα συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα, τα καράβια που αγκυροβολούν στο κόλπο, η Καλαμάτα κάτασπρη την μέρα και γεμάτη φωτάκια την νύχτα, μοιάζουν σαν πίνακες ζωγραφικής που αλλάζουν συνεχώς.

Το συγκλονιστικότερο όμως θέαμα, πού προσφέρει το Μετέωρο, είναι οι κεραυνοί που αυλακώνουν τον ουρανό και οι βροντές που κάνουν το βουνό να αντηχεί τις κρύες και βροχερές νύχτες του χειμώνα.